AnneleenK op Karamblas in Kortrijk

Zaterdag 19/9 en zondag 20/9 staat Kortrijk op zijn kop want dan gaat Karamblas voor de 4de keer door. Deze keer ben ik er ook bij! In de Budafabriek gaat de beurs door waar je een ruime variatie aan standhouders vindt . Het is tevens echter een volksfeest waar iedereen zich goed in voelt. Animatie, catering en een stel dj's knopen het geheel aan elkaar. Perfect dus voor een leuk weekenduitje! Mij kan je vinden op de 2de verdieping van de budafabriek. Meer info ...

Karamblas GEEFT terug aan de buurt!! Karamblas zorgt steeds voor een meerwaarde naar de buurt toe: de plaatselijke ondernemers krijgen een extra duwtje in de rug, en tussen de verschillende creatieve partners zorgt Karamblas ook voor een maximale kruisbestuiving. Zo gaat een deel van de winst al elk jaar terug naar vzw’s en buurtprojecten die op deze manier extra worden ondersteund.

 

Voor de editie van 2015 zetten we in op scholen die kinderen begeleiden met AUTISME. Autisme is een ontwikkelingsstoornis waarbij de hersenen van kinderen zich anders ontwikkelen dan bij de meeste mensen. Daardoor verwerken mensen met autisme de prikkels uit hun omgeving (alles wat ze horen, zien, ruiken, voelen…) anders. Ze ervaren deze prikkels als losse informatie, waardoor het moeilijk is er een logisch geheel van te maken. Dat maakt het lastiger om de wereld rondom zich te begrijpen. Omdat gezinnen steeds vaker te maken krijgen met kinderen met autisme, wil Karamblas zich hiervoor ten volle inzetten en een steun zijn. Autisme van het Type 9 wordt vanaf september 2015 een nieuw gegeven en scholen van het Buitengewoon Onderwijs uit de omgeving zullen voor een optimale begeleiding voor deze kindjes wel alle hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. 

Om het concreet aan te pakken zal Karamblas dan ook een groot deel van de opbrengst schenken aan de scholen (BemokDe Sam/De Kim, De PottelbergKlim-op) om hun werking dat extra duwtje in de rug te geven. Want het geluk van kinderen gaat boven alles! Zij zijn onze toekomst! Hoe meer extra centen we in het laatje krijgen, hoe grootser ons gebaar. 

 

 

Meer info op http://www.karamblas.be/